Close

Kosten bedrijfsfilm

Na verschillende voorbeelden gezien te hebben is de logische volgende vraag natuurlijk: wat zijn de kosten? De meeste opdrachten blijven maatwerk, en dat is helemaal het geval bij bedrijfsfilms. Een op maat gemaakte offerte wordt dan ook altijd gemaakt naar aanleiding van uw wensen. Toch kunnen we een aantal kosten voor u op een rij zetten. *De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Bedrijfsfilm of korte promo

Zoals gezegd hangen de kosten van een bedrijfsfilm af van een groot aantal losse zaken. Denk hierbij aan opnamedagen, locaties, montage-uren, rechtenvrije audio, professionele voice-over etc… Een bedrijfsfilm kan veel omvangrijker zijn dan een korte promo, maar een korte promo kan daarentegen ook bestaan uit opnamen op 10 verschillende locaties, eventueel in het buitenland!


Opnamedagen en locaties

Voor een dagdeel filmen, inclusief alle benodigde apparatuur, rekenen wij €365,-. Dit is inclusief reiskosten binnen Nederland.

Voor een hele dag (8 uur) filmen, inclusief alle benodigde apparatuur, rekenen wij €585,-. Dit is inclusief reiskosten binnen Nederland.


bedrijfsfilm

Drone opnamen zijn bij de opnameprijs inbegrepen. Wel nemen wij van tevoren met u door of er op de locatie gevlogen mag worden, en wat de verdere mogelijkheden zijn. Wij zijn in het bezit van een ROC-light ontheffing en mogen legaal vluchten verzorgen…maar ook wij hebben een aantal regels waar wij ons aan moeten houden.


Montage

Voor de montage van het materiaal van een dagdeel filmen rekenen wij €440,-

Voor de montage van het materiaal van een hele dag filmen rekenen wij €660,-


Tekst

Er kan in een bedrijfsfilm gebruik gemaakt worden van geschreven tekst om ‘tekst en uitleg’ te geven, waarbij de tekst kan eventueel ook 3D geanimeerd worden. Eenvoudige tekst toevoegingen zitten bij de montageprijs inbegrepen. 3D geanimeerde tekst rekenen wij op basis van de aanvraag. Deze optie nemen wij graag persoonlijk met u door.


rechtenvrije audio

Audio onder een film kan rustig op de achtergrond aanwezig zijn, of juist een productie tot leven brengen door beeld en geluid perfect op elkaar af te stemmen. De kosten voor audio hangen af van de lengte van de film, en de lengte van de track die wij moeten inkopen.

Voor rechtenvrije audio rekenen wij een vanaf-prijs van €65,- voor een productie van 1 minuut.

*Wanneer u een nummer van bijvoorbeeld de Rolling Stones onder uw productie wilt dan gelden hiervoor andere tarieven.


Voice Over

Een professionele stem onder uw film kan een grote meerwaarde zijn. Het kan een prachtige productie naar een nog hoger niveau tillen. Er is keuze uit bijna alle talen, man of vrouw. Alle bekende en onbekende stemmen kunnen wij leveren, waardoor er altijd de juiste voor uw productie tussenzit. Wij doen graag een voorstel voor een passende stem of laten u zelf kiezen uit een groot aanbod professionele stemacteurs. De prijs hangt in alle gevallen af van de hoeveelheid tekst die ingesproken moet worden, en waar de film voor bedoeld is. Voor een radiocommercial of tv reclame gelden andere tarieven dan voor een bedrijfsfilm voor online gebruik.

Over het algemeen variëren de kosten* voor een voice-over voor een webvideo van €275,- voor een tekst tot 250 woorden tot €550,- voor een tekst tussen de 1000 en 1500 woorden. Dit is inclusief montage van de voice-over onder de video. *Deze kosten zijn mede afhankelijk van de geldende tarieven van de voice-overs


Aanleveren en kwaliteit

Wij leveren onze producties vanaf heden altijd digitaal aan in Ultra HD formaat (4K). De aangeleverde productie is dan uw eigendom en volledig rechtenvrij te gebruiken. Een correctie-ronde is altijd bij de offerte-prijs inbegrepen.

Kijk hier voor kosten van fotografie

Kijk hier voor voorbeelden in ons portfolio